Experiențe unice

Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa, Maramureș

Telefon Telegondolă: +40 262 343 973

La doar 10 km de Cabanele Petran se află singura Pârtie Olimpică din România își așteaptă vizitatorii de la primii fulgi de zăpadă.  Stațiunea oferă o multitudine de opțiuni pentru schiori, snowboarder, freerideri, freestylery și bineînțeles pentru familii cu membrii de toate vârstele – trăiți adevărate experiențe în Borșa!

 

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Program și tarife Telegondola și Pârtia Olimpică Borșa

Tarifele și programul actualizat îl puteți găsi pe site-ul oficial al Telegondolei și Pârtiei Olimpice de Schi. 

Cascada Cailor și Munții Rodnei

Foarte aproape de Cabanele Petran se află Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Este situată la 1300m iar căderea apei este de aproximativ 90m. În fiecare an vijn mii de vizitatori din țară sau străinătate să vadă această cascadă unică din Carpați. 

Cum ajungi la Cascada Cailor?

Traseul este accesibil prin mai multe direcții. Se poate ajunge cu Telescaunul dinspre Borșa – Complex sau pe jos din zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Primăvara este momentul cel mai bun pentru a vizita cascada datorită debitului mare de apă a cărei cădere este spectaculoasă.

Traseu Vf. Pietrosul Rodnei
( 2303 m )

Traseul începe chiar de la Cabanele Petran. 

Cabanele Petran – Stația Meteorologică Iezer – ( 1760m ) – Lacul iezer ( 1786m ) – Vf. Pietrosul Rodnei ( 2303m )

Durata traseului este de 4 sau 5 ore la urcare. Vara nu sunt dificultăți dar iarna traseul este accesibil doar celor cu experiență sau este interzis pe vreme severă.

Mocănița cu Aburi de pe Valea Vaserului

La doar 20 km de Cabanele Petran se află Mocănița cu Aburi din Vișeu de Sus care străbate Valea Vaserului într-un peisaj mirific. Mocănița din Vișeu de Sus este probabil, ultima cale ferată forestieră cu aburi din lume. Asta o face una din cele mai importante valori culturale și tehnice din țară.

Program și tarife mocănița Vișeu de Sus

Tarifele și programul actualizat îl puteți găsi pe site-ul oficial al Mocăniței Vișeu de Sus. Sunteți sfătuiți să consultați pagina oficială a Mocăniței pentru Bilete și Mersul Trenurilor. Achiziționați bilete din timp de pe pagina oficială a Mocăniței pentru a nu avea riscul de a nu găsi bilete în Gară

Rezervă cazare în Borșa la Cabanele Petran și vei avea parte de distracție, senzații tari și peisaje superbe ce le poți admira.